Recipes

This page contains a collection of vegan recipes.

Pizza Dough

  • Pizza dough from Caputo Flour
    • Ingredients for 5 people
      • Water o.5 l
      • Caputo Flour 800 gr
      • Salt 25gr
      • Dry yeast 2gr
    • Instructions
      • Mix the flour with the salt and dissolve the yeast in the warm water. Once the yeast is dissolved, mix all ingredients together.
      • Let the dough rest for 20 minutes, then divide it into 5 balls. Let the 5 balls rest for 4-6 hours. Afterwards, put the 5 balls in the fridge for 36 hours.
      • If they “collapse”, you need to knead them again and let them rest outside the fridge
      • Then give pizzas their shape and put into oven
      • The less time baking the better

Waffles

  • Ingredients
    • 1 1/2 cups (210g) flour (whole wheat, spelt, or all-purpose)
    • 2 teaspoons baking powder
    • 1 teaspoon cinnamon
    • pinch of mineral salt
    • 1 1/4 cups (281ml) unsweetened vanilla almond milk
    • 1/2 cup (113ml) unsweetened applesauce
    • 1/4 cup (56g) non-dairy butter/margarine or oil
    • 1 teaspoon vanilla
  • Instructions
    • Preheat your waffle iron.
    • Mix the flour, cinnamon, baking powder and salt, add in the milk, applesauce, butter/oil, and vanilla, and mix to combine.
    • Using a 1/2 cup measuring cup, scoop up the batter and pour onto the center of the waffle iron, close lid and wait for the light to turn green. Repeat until batter is gone, makes about 4 waffles.
    • Keep waffles warm in a preheated oven.

Granula bars

Ingrediënten:
150 gr havermout vlokken, onbewerkt.
50 gr speltmeel/amandelmeel of volkorenmeel
2 eetlepels suiker (30 gram)
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel zout
125 gram noten (kunnen weg gelaten worden)
50 gr cranberries of/en gedroogde abrikozen, rozijnen, dadels…
80 gram honing of Maple siroop
50 gram pindakaas
50 gram kokos olie (of 50 gr ongezouten roomboter)

Eventueel 100 gr pure chocolade (het liefst met minimaal 70% cacaobestanden) om na bakken op bovenkant te doen

Voorbereiding:
• Hak de noten in stukjes
• Bekleed een grote cakevorm met bakpapier
• Verwarm oven voor op 160C

Bereiding:
• Meng de havermout vlokken, suiker, kaneel, zout en meel
• Voeg de cranberries of/en gedroogde abrikozen, rozijnen, dadels… toe en meng dit
• Verwarm in een kleine kom de kokosolie, pindakaas en honing totdat het vloeibaar is en meng dit goed.
• Voeg toe aan de rest en meng dit geheel
• Stort dit geheel in de grote cakevorm en druk stevig aan
• Bak 25 minuten totdat het geheel een gouden kleur heeft. Let op dat de rozijnen die aan het oppervlak zitten niet aanbranden.
• Zet de koek opzij in de cakevorm om af te koelen
• Smelt de 100gr pure chocolade en bedek de koek gelijkmatig hiermee
• Laat geheel verder afkoelen (eventueel in koelkast) en snijd in repen.